Hac kayıtları bugün sona eriyor

Milyonlarca Müslüman'ın merakla beklediği hac kayıtları 18 Ocak'ta başlamıştı. Müftülüklerden yapılan hac kaybaşvurularının tlarının bugün son günü.

Hac kayıtları bugün sona eriyor
27 Ocak 2016 Çarşamba 13:29

Hali vakti yerinde olan Müslümanların ömründe en az bir kere hacca gitmezi farz olarak sayılan bir ibadettir. Bu ibadet için yılın bir dönemi esas alınır.

Bu sene de hacca gitmek isteyen Müslümanlar için hac kayıtları 18 Ocak'ta başladı. İl veya ilçe müftülüklerinden gerçekleştirilen hac kayıtlarının son kayıt tarihi bugün. 

Her sene Kurban Bayramı'na tekabül eden dönemde hac farizasını yerine getirmek için milyonlarca Müslüman kendi ülkesindeki hacla ilgilenen kuruma başvurur. Türkiye'de de hac kuralarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ilgileniyor.

2016 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler, kayıt ücretini yatırdıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sayfasındanhttp://hac.diyanet.gov.tr adresinden veya bağlı bulundukları il ya da ilçe müftülüklerinden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan ön kayıtlarını yapabilecekler.

2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacak. Ancak, hac konaklama türü ya da kayıt bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabilecekler.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşların, ‘kesin kayıt yaptırabilir’ belgelerinin, cep telefonlarına gelen kısa mesajdaki şifre ile alabileceklerinden,  özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Kura Çekimleri 2 Mart’ta...

Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından hacca gidecek adaylar, 2 Mart Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda çekilecek hac kurasıyla belli olacak.

Suudi Arabistan’ın Kabe’yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi nedeniyle iki yıldır başvuru alınmamasının ardından bu yıl alınacak ilk başvurularda, 1,5 milyon vatandaşın kutsal topraklara gitmek üzere ilk defa başvurması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Haydi bismillah.