Görmez: Hac ve Umre ödemelerinin TL ile yapılması için çalışma yapıyoruz

Görmez, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz'ı ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görmez, Hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden belirlenmesi ile ilgili çalıştıklarını söyledi.

Görmez: Hac ve Umre ödemelerinin TL ile yapılması için çalışma yapıyoruz
02 Aralık 2016 Cuma 16:21

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz'ı ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden belirlenmesi ile ilgili çalışmaları olup olmadığını" sorması üzerine Görmez, bu konuda çalıştıklarını belirterek, "Hem ulaşım hem de konaklama giderleri birtakım uluslararası kurlardan yapıldığı için bunun nasıl temin edileceğine ilişkin arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Bilahare bilgi verilir. Umre başladığı için belki kısmen mümkün olmayabilir ama hac için arkadaşlarımız hazırlıklarını o şekilde yapacaklar." şeklinde açıklama yaptı.

Vali Haktankaçmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktararak, Görmez'e teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.