Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den taziye mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için taziye mesajı yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den taziye mesajı
20 Aralık 2016 Salı 18:29

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için taziye mesajı yayımladı. Yayınlanan taziye mesajı şu şekilde;

''Dün akşam saatlerinde Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov'a yapılan terör saldırısını nefretle telin ediyorum. Katledilen Büyükelçinin kederli ailesine en derin üzüntülerimi bildiriyor, Rus halkına baş sağlığı dileklerimi sunuyorum.

Ülkemizin emanı altında bulunan bir diplomata yapılan saldırı asla kabul edilemez. Kimden gelirse gelsin, hangi amaçla yapılırsa yapılsın, terör bir insanlık suçudur. Din-i Mübin-i İslâm’a göre bir insanı katleden tüm insanlığı katletmiş gibidir.

İnsanlığın her türlü cinnet halinden, nefret, vahşet ve şiddetten uzaklaşarak akl-ı selim ile hareket etmesini diliyor; ülke, millet, İslâm âlemi ve tüm insanlık olarak yaşadığımız bu zor günlerin yerini barış, esenlik ve huzurun almasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.