4. Sanayi Devrimi'ni yakalayabilmek için platform oluşturuluyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Türkiye'nin, 4. Sanayi Devrimi'ni ıskalamaması için çalışma grubu oluşturulduğunu ve yakın zamanda da platform kuracaklarını açıkladı.

4. Sanayi Devrimi'ni yakalayabilmek için platform oluşturuluyor
26 Eylül 2016 Pazartesi 14:05

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin, 4. Sanayi Devrimi'ni ıskalamaması için bir çalışma grubu oluşturduklarını ve yakın zamanda bir de platform kuracaklarını belirterek, "Ülkenin, 4. Sanayi Devrimi'ni yakalayabilmesi için bazı önlemler alacağız, bu konuda özel destekler sunacağız." dedi.

Bakan Özlü, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "4. Sanayi Devrimi"ne yönelik faaliyetlerini değerlendirdi. Bu kavramın, ilk defa 2011 yılında Almanya'da ortaya çıktığını belirten Özlü, 4. Sanayi Devrimi'nin son dönemlerde Doğu'daki düşük üretim maliyetleri karşısında zorlanan Batılı sanayicilerin, bir nevi kendilerini koruma hamlesi olduğu söyledi.

Özlü, Çin, Tayvan ve Hindistan'da çok düşük üretim maliyetleriyle üretim yapan merkezlerin bulunduğunu ve Batılı şirketlerin bu ülkelerdeki merkezlerle rekabet etmekte zorlandığını belirtti. Bu nedenle Batılı şirketlerin, ellerindeki işi kaybetme noktasına geldiğini kaydeden Özlü, "Batılı sanayiler ve sanayiciler, siber sistemlerle mevcut altyapıyı entegre edip, yani sıfır stokla çalışmayı daha çok genel değil de kişiselleştirilmiş üretim metodlarını kullanmayı arzu ediyorlar. Bu şekilde de üretim maliyetlerinde ciddi bir düşüş meydana gelecek." ifadelerinde bulundu.

Türkiye'nin, 4. Sanayi Devrimi'ni ıskalamaması için bir çalışma grubu oluşturduklarını ve yakın zamanda bir de platform kuracaklarına dair çıklamada bulunan Özlü, bakanlık koordinatörlüğündeki bu platformda Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) gibi kuruluşların görev alacağını bildirdi.

Özlü,sanayide yenilenmenin altını çizdi. Sanayinin yenilenmediği taktirde taş devrine dönüş yaşayacağımızı dile getiren ve platform üyeleriyle bir protokol imzalayacaklarını belirten Özlü;
"Türkiye'nin, 4. Sanayi Devrimi'ni yakalayabilmesi için bazı önlemler alacağız, bu konuda özel destekler sunacağız. Eğer Türk sanayisi kendini yenilemezse, önümüzdeki 10 yılda sanki taş devrinde kalmış gibi bir duruma döneriz. Bu nedenle, ülke olarak 4. Sanayi Devrimi'ni en başından takip ediyoruz. Platformu oluşturacağız ve gelecek ay bu konudaki gelişmeleri paylaşacağız." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.