Yasin Uğur, Bucak Belediye Başkanlığına atandı

Burdur'un Bucak ilçesinde Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'nun Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından, yerine Belediye Meclis Üyesi Yasin Uğur atandı.

Yasin Uğur, Bucak Belediye Başkanlığına atandı
28 Ekim 2016 Cuma 15:59

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'nun FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 24 Ekim'de tutuklanması nedeniyle yerine atama yaptı. Vali Yılmaz, belediye başkanlığı görevine Ak Partili meclis üyesi Yasin Uğur atadı. Atama yazısının Bucak Kaymakamlığına ulaşmasıyla Yasin Uğur göreve başladı.

OHAL kapsamında Burdur Valisi Şerif Yılmaz tarafından Bucak Belediye Başkanlığına atanan Belediye Meclis Üyesi Yasin Uğur, basın toplantısı düzenledi.

Bucak Belediye Başkanı Yasin Uğur’un açıklaması şu şekilde;

“Değerli Basın Mensupları, Çok Kıymetli Hemşerilerim;

Öncelikle üzülerek izlemekteyiz ki Bucak’ımızda Belediye Başkanımız Süleyman Mutlu’nun gözaltına alınma süreci ile birlikte İlçemizde birtakım yalan-yanlış bilgiler dillendirilmektedir. Bu da Bucaklı hemşerilerimizin bilgi kirliliği ve yalan-yanlış bilgilerle farklı şeyler düşünmesine yol açmaktadır. Malum olduğunuz üzere Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Mutlu ve kıymetli eşleri, 24.10.2016 Pazartesi günü öğle saatlerinde birtakım iddialar üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Belediyemize gelinerek gözaltına alınmışlardır. Devamında önce İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve akabinde saat 17.30’da Bucak adliyesine götürülmüşlerdir. Adliyede de savcılık makamında sorgulamaları yapılarak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişlerdir. Mahkeme sonucunda da gece saat 03:00 sularında Başkanımız Süleyman Mutlu’nun eşi Mine Mutlu’nun adli kontrol ile serbest kalmasına ve Başkanımız Süleyman Mutlu’nun tutuklanmasına karar verilmiştir.

Davaya iştirak eden avukatlarımızdan aldığımız bilgilere göre Başkanımıza yöneltilen iddialar ile ilgili itiraz dosyası hazırlanarak aynı avukatlarımız tarafından itiraz dosyası ilgili yerlere iletilmiştir. Bundan sonra avukatlarımız ve bizler tarafından süreç takip edilecektir. Biz inanıyoruz ki adalet yerini bulacak ve Başkanımız tekrardan görevinin başına dönecektir.

Tüm bu olaylar sonucunda Belediye hizmetlerinin yürütülmesi için resmi prosedür olan Başkanlık makamına atama yapılması, Burdur Valimiz Sayın Şerif Yılmaz tarafından gerekli değerlendirmenin yapılarak, şahsımın Bucak Belediye Başkanlığına atama yazısı Bucak Kaymakamlığımıza bildirilerek gerçekleşmiştir.

Şahsi çıkarları bir kenara bırakarak, hep birlikte el ele vererek, 27.10.2016 tarihi itibariyle Bucak Belediye Başkanı olarak devam eden belediye hizmetlerimizin aksamadan devam etmesi hususunda şahsım ve belediye meclis üyelerimle var gücümüz ile çalışacağız.

Dün olduğu gibi bugünde milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak Milletimizin ve Aziz Bucaklı Hemşerilerimin yanında olmaya devam edeceğiz. Saygılarımla…”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.