Müdürlerin atamalarda etkisi varmı?

Milli Eğitim Bakanlığının 20 Mart 2016 tarihinde müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı sınavı düzenleyeceğini duyurmasının ardından akıllarda şu soru oluştu. Eğitim kurumlarına müdür yardımcısı görevlendirmesi için yapılacak sınavı takiben, görevlendirme işlemleri sırasında müdürlerin bir etkisi olacak mı?

Müdürlerin atamalarda etkisi varmı?
05 Ocak 2016 Salı 11:54

Milli Eğitim Bakanlığının 20 Mart 2016 tarihinde müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı sınavı düzenleyeceğini duyurmasının ardından akıllarda şu soru oluştu.

Eğitim kurumlarına müdür yardımcısı görevlendirmesi için yapılacak sınavı takiben, görevlendirme işlemleri sırasında müdürlerin bir etkisi olacak mı?

Görevlendirmeler sırasında okul müdürünün inha yetkisinden bahsedildiği belirtilmekle beraber sınav sonuçlarının tek başına yeterli olup olmayacağı ?

Zihinlerde daha fazla soru işareti kalmaması için bu soruya açıklık getirelim istedik.

İşte bakanlığın hazırladığı Müdür yardımcılığı sınavı sonrasında, boş normlara nasıl görevlendirme yapılacağını bildiren o yönetmelik

"MADDE 24 - (1) Müdür başyardımcısı ve/veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adaylar, puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak eğitim kurumu müdürünün inhasıve il milli eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilir."

Yönetmeliğin bu maddesinde yazan inha, sadece şekli bir unsurdan ibarettir. Bu hüküm 637 sayılı KHK'dan aynen alınmıştır. KHK hükmü şu şekildedir: "(8) ...Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir."

Bir kez daha belirtecek olursak, müdür yardımcılığı ve başyardımcılığına sadece yazılı sınav sonuçlarındaki puan ve tercih üstünlüğüne göre görevlendirme yapılacaktır. Bunun dışındaki açıklamalara itibar etmemek gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.