2 bin 500 "KPSS birincisi" ihraç edilebilir

2010 KPSS kopya skandalından sonra atanan ve sınavda 100 puan alan 2 bin 500 devlet memuru için ihraç hazırlıkları başlatıldı.

2 bin 500 "KPSS birincisi" ihraç edilebilir
11 Kasım 2015 Çarşamba 06:38

 Devlette görev yapan ve 2010 KPSS ile atanan kişiler hakkında ayrıntılı inceleme devam ediyor. Sınavda birinciliği paylaşan 3 bin 127 kişinin tamamının 100 puan alması ciddi şüpheleri beraberinde getirirken bunlardan devlet memurluğuna atanan 2 bin 500 kişinin ihraç edilmesi tartışmaları devam ediyor. 

Çeşitli mevzuat değişiklikleri ile "paralel" şüphesiyle memuriyetten men edilecek bu kişilerden maaşların geriye dönük tahsilinin de yapılacağı iddia ediliyor. Bu kapsamdaki kişilere ödenen maaşın yasal faizle birlikte tahsil edileceği belirtiliyor. 

Devlet memurları mevzuatında yapılacak bir değişiklik sonrasında görevden atılacağı belirtilen 2 bin 500 kişinin tamamen "paralel" yapılanması içinde olduğunu iddia eden çeşitli kesimler bu kapsamda yapılan atamaların da merceğe alındığını ifade ediyor.

Kaynak: Star

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Haksız kazandıkları tüm kazanımlar ellerinden alınmalı.
Avatar
Fikri - 8 yıl önce
Empati yapmak lazım.. Birilerinin hırsı uğruna alet oluyorsun veya kullanılıyorsun. Bir sürü garibanını hakkı gasp ediliyor..Şimdi adalet tecelli edecek diye korkuyorsun.. ne acı.. keşke olmasaydı..