HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDAN AYRILMIŞ PİLOTLARIN YENİDEN İSTİHDAMI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ayrılmış pilotların yeniden istihdamı söz konusu.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDAN AYRILMIŞ PİLOTLARIN YENİDEN İSTİHDAMI
01 Eylül 2016 Perşembe 20:00

Bilindiği üzere 15 Temmuz (FETÖ) mensubu hain askerlerin darbe girişimi sonrasında yapılan operasyonlar sonucu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda pilot açığı meydana geldi.Bu açıkları kapatmak amaçlı FETÖ ile bir ilişkisi olmayan ve herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilotlar tekrar alınabilecek.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı bu kapsamda internet sayfalarından bir duyuru yayımladı.İşte o duyuruyla ilgili detaylar haberimizde;


671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda; 15 Ağustos 2016 tarihinden önce herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylardan istekliler, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi halinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Millî Savunma Bakanının onayı ile yeniden subay nasbedilerek TSK’da görevlendirilebileceklerdir. Aranan niteliklere uygun olan adayların ilk başvuruları 01-23 Eylül 2016 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

Seçim aşamaları ve tarihleri Başvuru Kılavuzunda bildirilmiş olup, adayların adreslerine çağrı mektubu gönderilmeyecektir.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.