6 kentte "suç örgütü" operasyonu

Çıkar amaçlı suç örgütü kurma iddiasıyla 6 kentte çeşitli adreslere baskın düzenlendi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

6 kentte "suç örgütü" operasyonu
01 Aralık 2015 Salı 10:15

Yurt genelinde faaliyet yürüttüğü iddia edilen bir suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda bazı ev ve işyerlerine baskın düzenlendi. 

Esnafa sahte çek vererek donadırıcılık yaptıkları iddia edilen kişileri gözaltına alan polislerin bazı villalara da girmesi ddikkat çekti. Öte yandan bazı basın kaynakları ise operasyonu "paralel operasyon" şeklinde duyurdu.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 6 ilde sahte çek kullanarak esnafı dolandırdıkları öne sürülen suç şebekesine yapılan operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bakırköy, Fatih, Ümraniye ve Ataşehir'de 20 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin evlerinde aramalar yapıldı ve aramaların sürdüğü belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Kaynak: Radikal ve ajanslar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.