Zap Mahallesi teröristlerden temizlendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yer alan ve teröristlerin ''Küçük Kandil'' dediği Zap Mahallesi teröristlerden temizlendi.

Zap Mahallesi teröristlerden temizlendi
03 Ocak 2016 Pazar 19:57

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Zap Mahallesi'ne güvenlik güçleri tarafından yoğun operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar sonrası Zap Mahallesi teröristlerden temizlendi.

Silopi ilçesine bağlı Zap Mahallesi teröristlerce 'Küçük Kandil' olarak adlandırılıyordu. Bölgede terörist temizliği yapan güvenlik güçleri gerçekleştirdiği operasyonlar sonrasında Zap mahallesini PKK'lı teröristlerden temizledi. Mahallede PKK'nın 12 üst düzey yöneticisininde bulunduğu, operasyon sırasında güvenlik güçlerinden kaçan bu kişilerin terörist faaliyetleri koordine ettikleri ifade edildi. Ayrıca Zap mahallesine giren güvenlik güçleri teröristlerin tuzakladıkları bombaları imha ederken, barikatları da kapatıyor.


HDP konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Bin kadar yurttaşın bulunduğu Silopi'nin Zap Mahallesi dört bir yandan ağır bir saldırı altındadır. Halkın çıkabileceği bir yer bulunmamaktadır. Hendekler olsun olmasın mahallenin her tarafı tanklarla bombalanmaktadır. İnsanlar aç ve susuz evlerinin bodrumlarına sığınmış durumdadır ve geçişlere izin verilmemektedir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.