Uşak operasyonunda 2 tutuklama

Uşak'ta çok sayıda adrese düzenlenen 'paralel' operasyonunda iki kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Uşak operasyonunda 2 tutuklama
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Uşak'ta aralarında eğitim kurumlarının da bulunduğu çeşitli adreslere operasyon düzenlenmiş, çok sayıda bilgisayar ve belgeye el konulmuştu. 'Paralel devlet' oeprasyonunda gözaltına alınan kişiler savcılığa sevk edilmişti. Savcılık tarafında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen iki kişi ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda gözaltına alınan 21 kişiden 19'u ise çkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Uşak'ta düzenlenen operasyonda bazı kişiler hakkında ihalelere fesat karıştırarak terör örgütüne maddi destek sağlamak gibi iddialar da ileri sürüldü. Söz konusu operasyonlar kapsamında Fethullah Gülen de örgütün 1 numaralı yöneticisi olarak adlandırılıyor. 

Gözaltına alınan kişilerden birinin Türkiye imamı'nın yardımcısı olduğu iddialar arasında yer alıyor.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.