Şırnak Silopi'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Şırnak'ın ilçesi Silopi'nin 8 mahallesinde, bugün saat 20.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şırnak Silopi'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bu akşam saat 20.00 itibariyle 8 mahallede geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Silopi ilçesindeki Nuh, Barbaros, Başak, Karşıyaka, Yenişehir, Yeşiltepe, Cudi ve Şehit Harunboy mahallelerinde bölücü terör örgütü PKK üyelerinin yakalanması ve halkın can güvenliğinin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, saat 20.00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilmiştir.

Şırnak Silopi'de terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H tarafından 4 okul basılıp 23 öğretmen kaçırılmıştı. Terör örgütü üyeleri öğretmenleri, hendek kazdıkları mahalleye getirerek propoganda yaptıktan sonra serbest bırakmıştı. Bu olay sonrasında, Öğretmenlerin kaçırılması ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.