Sansasyonel eylem hazırlığındaki 4 DAEŞ militanı aranıyor

DAEŞ militanı olduğu belirlenen 1'i yabancı 4 şüphelinin Suriye'den giriş yaptıkları ve sansasyonel eylem hazırlığında oldukları belirtildi. Şüphelilerin yakalanması için 81 ilde emniyet güçleri alarma geçti.

Sansasyonel eylem hazırlığındaki 4 DAEŞ militanı aranıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye'den giriş yaptıkları belirlenen 4 DAEŞ militanının sansasyonel eylem için Türkiye'ye geldikleri ve bu militanların yakalanması için tüm il ve ilçe emniyet müdürlüklerinin harekete geçtiği bildirildi.

İstihbarat ve emniyet güçleri, 1'i yabancı 4 DAEŞ militanının sansasyonel bir eylem için kısa süre önce Suriye'den giriş yaptıklarını tespit ettiği belirtildi. Emniyet tarafından basına teröristlerin fotoğrafları, kimlik ve sahte kimlik bilgileri paylaşıldı. Türkiye'de miting alanlarında eylem, gemi veya uçak kaçırma gibi eylemleri gerçekleştirmek üzere talimat aldıkları belirtilen 1'i yabancı 4 DAEŞ terör örgütü militanının sahte kimlik bilgileri şu şekilde; 

1983 Adana Yüreğir doğumlu Savaş Y.'nin Hamza Tonbak 

1993 Adıyaman doğumlu Ömer Deniz D.'nin Emre Kaya 

1995 Adıyaman doğumlu Muhammet Zana A.'nın Murat Özalp 

1995 Kazakistan doğumlu kadın Walentina S.'nin, Yıldız Bozkurt 

 

Yetkililer 3 DAEŞ militanının 'Dokumacılar' grubuna bağlı oldukları belirtildi. Emniyet yetkilileri şüphelileri gören vatandaşların hemen polise ihbarda bulunmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.