Şanlıurfa Valiliği'nden gösteri yasağı

Şanlıurfa Valiliği, 23 Eylül ile 6 Ekim tarihleri arasında her türlü yürüyüş, gösteri, miting ve basın açıklamasının yasaklandığını duyurdu.

Şanlıurfa Valiliği'nden gösteri yasağı
26 Eylül 2016 Pazartesi 18:39

Şanlıurfa'da, 23 Eylül ile 6 Ekim tarihleri arasında her türlü yürüyüş, gösteri, miting ve basın açıklaması yasaklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi adına, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesine istinaden yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinlikler 23 Eylül 2016 ile 06 Ekim 2016 tarihleri arasında İl merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.
 
IŞİD’in 2014 Ekim ayında Kobani’yi kuşatmasını bahane eden gruplar, başta doğu ve güneydoğu bölgeleri olmak üzere ülkenin bir çok yerinde eylemler yaparak polisle çatışmış, iş yerlerini ateşe vermişti. Yaşanan olaylarda vatandaşlar hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.