Rehin tutulan polis memuru Ayhan Kaya kurtarıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan ve rehin tutulan polis memuru Ayhan Kaya, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sonrasında kurtarıldı.

Rehin tutulan polis memuru Ayhan Kaya kurtarıldı
01 Şubat 2016 Pazartesi 09:51

10 Aralık 2015'te terör örgütü PKK'lı militanlar tarafından kaçırılan Cizre Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ayhan Kaya'nın yer tespit edildi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri titiz çalışmalar sonrasında, Kaya'nın Cizre'de tutulduğu yeri tespit etti. Ayhan Kaya, güvenlik güçlerinin ortak operasyonu ile örgütün elinden kurtardı.

Kaymakamın yakın koruması olan Kaya, 10 Aralık 2015 tarihinde araç ile seyir halinde giderken, teröristlerce Cizre Hastanesi yolunda durdurulmuş ve kaçırılmıştı. Cizre'nin bostancı sokağında bir evde PKK'lılar tarafından tutulduğu öğrenilen Kaya, güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonla kurtarıldı. PKKlı teröristlerin polis memuru Kaya  ile birlikte bir askeri de rehin tuttukları öğrenilirken, askerin hala rehin olduğu ve kurtarılamadığı belirtildi. 

Kurtarılan polis memuru Ayhan Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.