PKK\'dan büyük kaçış

Kobani olayları sonrasında PKK\'ya katılan gençler örgütten ayrılıyor.

PKK\'dan büyük kaçış
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Kobani olaylarından sonra bir şekilde PKK'ya katılmaya ikna edilen gençleri örgütten büyük bir hızla ayrıldığı belirtiliyor. Son bir yıl içinde örgütten ayrılarak güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü üyelerinin sayısı bin 3'ü buldu. 

Kobani döneminde kentlerden militan devşirme faaliyetlerine hız veren PKK'lıların faaliyetleri sonucu çok sayıda gencin dağa çıktığı ifade ediliyor. Bu gençlerin bir kısmının da eğitimli ve üniversite mezunu kişilerden oluştuğu sanılıyor. Son dönemde bu kişilerin sayısında ortaya çıkan önemli artışı değerlendiren uzmanlar geri dönüşün kaçınılmaz olduğunu ifade etmişti. Nitekim 2014 yılından beri örgütten kaçanların istatistikleri de bu gerçeği doğruladı.

Morali çöken ve militan kaybeden örgütten son sönemde büyük kopuşların olduğunu belirten güvenlik kaynakları bir yılda teslim olan terör örgütü üyesi sayısında hiç bu kadar büyük bir miktar görülmediğini ifade ediyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.