O öğretmene 18 ay hapis

İzmir'de hamile meslektaşını döven beden eğitimi öğretmeni 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

O öğretmene 18 ay hapis
20 Ocak 2016 Çarşamba 09:47

İzmir'de bir beden eğitimi öğretmeni hamile meslektaşını tartışma üzerine dövdü. Hamile meslektaşının bebeğinin düşmesine sebep oldu.

İzmir Karşıyaka'daki Fevzipaşa Ortaokulu'nda görev yapan beden eğitimi öğretmeni Funda Demircan (34) iddiaya göre spor odasında otururken, kendisi gibi beden eğitimi öğretmeni olan S.A.'dan çay fincanını istedi. S.A. ise "Az ye de kendine bir uşak tut vermiyorum" yanıtını verdi. Başlayan gerginlik ertesi gün de sürdü.

'VAROŞSUN' DEYİNCE...

S.A. odadan çıkarken sınıf defterlerini masaya vurunca, Demircan, "Özür dilemen gerekirken halen saygısızlığa devam ediyorsun" deyince, iddiaya göre S.A. küfür etti. Demircan da "Kendine yakışan cevabı veriyorsun çünkü varoşsun" deyince, oturduğu yerden kalkan S.A., tekmelediği Demircan'ı, boynundan tutup yere fırlatarak yumruklamaya başladı. Olay nedeniyle ayağı 3 yerinden kırılan Demircan, tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığı 9 haftalık bebeğini de düşürdü. Ardından arka arkaya ameliyat geçiren ve ayağına platin takılan Demircan, uzun süre yatağa mahküm kaldı. HÜKÜM GERİ BIRAK ILDI

Demircan'ın şikayeti üzerine hakkında Karşıyaka 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ceza davası açılan S.A., suçlamaları kabul etmedi. Bu arada taraflar uzlaşınca, Demircan şikayetini geri aldı. Ancak açılan kamu davası devam etti. Mahkeme, S.A.'yı önce 18 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak S.A.'nın öğretmen oluşu ve daha önce suç kaydı olmaması nedeniyle 5 yıl süre ile hükmün geriye bırakılmasına karar verildi.

FATİH ŞENDİL / Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.