Nusaybin'de teröre darbe devam ediyor!

Sokağa çıkma yasağı devam eden Nusaybin'de, terör örgütüne yönelik operasyonlarda, 10 teröristin etkisiz hale getirildiği, 3 teröristin yakalandığı ve 2 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi.

Nusaybin'de teröre darbe devam ediyor!
20 Kasım 2015 Cuma 00:15

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin'de terör örgütüne yönelik operasyonlarda, 10 teröristin etkisiz hale getirildiği, 3 teröristin yakalandığı ve 2 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi. Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Nusaybin ilçemizde 13/11/2015  Cuma günü saat 21.00 itibari ile Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Valilikten yapılan açıklamada, 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 21.00'den itibaren itibaren kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ikinci bir duyuruya kadar Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.


Bugün itibariyle,

10 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği,

Hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan “aranıyor” kaydı bulunan 3 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındığı,

2 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirildiği,

Sokağa Çıkma Yasağı İlan edildiğinden bu güne kadar; 15 vatandaşımız yaralandığı,

2 vatandaşımız hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, polis kurşunuyla öldürüldüğü iddia edilen Selamet Yeşilmen'in otopsisinde silahla ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmadığına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Hayatını kaybeden vatandaşlardan Selamet Yeşilmen ağır yaralı olarak getirildiği hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Polis kurşunu ile öldürüldüğü iddia edilen Yeşilmen ile ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada Yeşilmen'nin aynı gün ölü muayene işlemlerinin Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldığı, kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için otopsi işlemlerinin yapılması amacıyla bayana ait cesedin Mardin Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiği ve bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından herhangi bir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde otopsi işlemlerinin yapıldığı, otopsi sonucuna göre şahsın 'penetran cisim yaralanmasının yol açtığı, kot, tibia-fîbula, pelvis, vertebra kırıkları ile müterafîk göğüs ve batın içi organ yaralanması (akciğer, karaciğer, böbrek, kolon, uterus, mesane) ile göğüs ve batın içi kanama' nedeniyle öldüğünün belirlendiği, otopsi tutanağında silahla ilgili bu aşamada herhangi bir bulgudan bahsedilmediği gibi ayrıca adı geçenin hamile olduğuna dair herhangi bir bulgudan da bahsedilmediği belirtilmiştir."

Aynı olayda yaralanan ve hastaneye müracaat eden Serkan Tutak’ın sahte kimlik kullandığı tespit edildiği, adı geçenin “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan “aranıyor” kaydı bulduğu belirlenerek hakkında adli işlem başlatıldığı açıklandı.

Hayatını kaybeden Hasan Dal'ın ise göğsüne isabet eden şarapnel parçaları nedeni ile kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybettiği ve Dal'a yapılan ilk ölü muayene inceleme raporunda, vücudunda patlama nedeniyle doku kayıplarının meydana geldiğinin tespit edildiği aktarıldı.


Bölgede yürütülen operasyonlarda,

44 barikat ve hendeğin kapatıldığı, 

10 perde ve brandanın kaldırıldığı, 

Barikat olarak kullanılan 3 tır ile bir kamyonun kaldırıldığı, 

12 tuzaklanan bomba düzeneğinin imha edildiği, 

BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik 8 adet tuzaklama bomba ile saldırı düzenlendiği,

BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik 18 adet roketatarlı saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu elektrik   iletim hatlarında ağır hasarlar meydana geldiği, bu hasarlarla ilgili onarım çalışmaları titizlikle devam ettiği kaydedildi.


Açıklamada ayrıca, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin kararlılıkla devam edileceği belirtilerek, sokağa çıkma yasağına uymada gösterdikleri hassasiyet ile sabır için vatandaşa teşekkür edildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.