Mersin\'de 7 terör zanlısı tutuklandı

Mersin\'de terör örgütü PKK\'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözxaltına alınan 20 kişiden 7\'si tutuklandı.

Mersin\'de 7 terör zanlısı tutuklandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Mersin'de önceki gün düzenlenen terör operasyonunda çok sayıda adrese baskın yapılmış, çeşitli kişiler gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerin emniyet sorgusu ardından sevk edildikleri mahkemede ifadeleri alındı. Terör operasyonunda gözaltına alınan 20 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gece geç saatlere kadar süren mahkeme sonucunda zanlılardan 7'si tutuklanırken, 13 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Mersin'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, YDG-H'nin Mersin'deki yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda, "Seçimi sabote etmeye çalışmak, yasa dışı sokak eylemleri organize etmek ve terör örgütüne eleman kazandırmak" iddiasıyla 22 kişiyi gözaltına almış, şüphelilerden ikisi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, 20 zanlı ise adliyeye sevk edilmişti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.