Kaçakçıların evinden 1000 yıllık İncil çıktı

Tokat'ta kaçakçılığa yönelik düzenlenen operasyonlarda 1000 yıllık olduğu anlaşılan altın varaklı İncil ile birlikte yüzlerce tarihi eser ele geçirildi.

Kaçakçıların evinden 1000 yıllık İncil çıktı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele ekipleri tarihi eser kaçakçılarına yönelik toplam altı tane operasyon düzenledi. Şu anda kadar merkezde dört, Turhan ilççesinde iki tane düzenlenen operasyonlar hala devam ederken yaklaşık bin yıllık olduğu tahmin edilen altın varaklı İncil ele gerçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, istihbarlar neticesinde B.A, K.A ve R.A isimli üç şahısın tarihi eser niteliği taşıyan eşyaları pazarlayacağı anlaşıldı. Şahısların yaşadığı yere yapılan operasyon, istihbaratın doğruluğunu kanıtladı. Bin yıllık olduğu anlaşılan altın varaklı İncil şahısların evinde bulundu. 21x16 cm boyutlarında, 52 yaprak ve 102 sayfa olan değerli eser eski Süryanice diliyle yazılmış. Bulunan incil müzeye teslim edildi.

Ekiplerin yaptığı diğer operasyonlarda 300 adete yakın tarihi eser ele geçirildi. Operasyonla ilgili toplam 10 kişi hakkında işlem başlatıldı.


Etiketler; #kaçakçılık
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.