Jandarma Gaziantep'te DAEŞ'e giden 12 kişiyi yakaladı

Gaziantep Karkamış ilçesinde, DAEŞ’e katılmak için Suriye’ye geçmeye çalışan 12 kişi yakalandı. Savcılık tarafından sorgulanan şüphelilerin mahkemeye sevketilmesi bekleniyor.

Jandarma Gaziantep'te DAEŞ'e giden 12 kişiyi yakaladı
09 Kasım 2015 Pazartesi 22:00

Gaziantep Karkamış ilçesinde, DAEŞ’e katılmak için Suriye’ye geçmeye çalışan 12 kişi yakalandı.

DAEŞ’e katılmak için minibüs ile Suriye sınırına geldikleri, daha sonrasında Suriye topraklarına geçmeye çalışırken gözaltına alınan yakalanan 4'ü çocuk, 4'ü yabancı uyruklu 12 kişinin jandarmadaki işlemleri bitti.

Konu ile ilgili Gaziantep Valiliği açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada  şüphelileri taşıyan minibüsün pazar günü jandarma ekiplerinin yaptığı yol kontrolü sırasında fark edildiği açıklamasına devam etti.

‘08.11.2015 Pazar günü İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Karkamış-Oğuzeli-Nizip yol ayrımında yapılan yol kontrol ve devriye çalışmaları sırasında, durumu fark ederek kontrolden kurtulmak için kaçan Türk vatandaşı A.K. yönetimindeki 27 S 6058 plakalı minibüs, ekiplerimizin sıkı takibi sonrasında yakalanmıştır. Araçta yapılan kontrolde Suriye'de DAEŞ terör örgütüne katılmak üzere Türk vatandaşları M.U., H.U., A.K., A.K. ve çocukları M.K., H.M.K., F.K. ve İ.K. ile yabancı uyruklu N.M.K., A.M.K., K.S.N. ve A.M.K. olmak üzere toplam 12 şahısın bulunduğu anlaşılmıştır. Şahıslar tahkikat evrakları ile birlikte bugün adli mercilere sevk edilmişlerdir.’

Savcılık tarafından sorgulanan şüphelilerin mahkemeye sevketilmesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.