İnternet mafyaları işbaşında

Uluslararası bir hacker grubu Türk şirketlerine gönderdikleri maillerle tehdit ve şantaj yapıyor. Grup kendilerine ödeme yapılmazsa şirketlere zarar vereceklerini belirtiyor.

İnternet mafyaları işbaşında
11 Kasım 2015 Çarşamba 15:51

 İnternet mafyalığı yapan bir grup hacker bu günlerde Türk şirketlerini hedef almış durumda. Şirketlerin verilerini kilitleyen ya da önemli sunucularına sızan gruplar hesaplarına bitcoin ödemesi yapılmadığı takdirde şirketleri çalışmaz hale getirmekle tehdit ediyor. 
 
Şirketlere gönderdikleri Türkçe maillerde 20 bitcoin (yaklaşık 18 bin TL) isteyen hacker grubu bu ödemenin yapılmaması halinde ddos ve Cryptolocker tarzı saldırılar yapacaklarını belirtiyorlar. 

DDos saldırısı aşırı yükleme yaparak bir siteye ya da bilgisayar ağına erişimin engllenmesi anlamı taşıyor. Çok sayıda zombileştirilmiş bilgisayar aracılığıyla tek bir sisteme anlık giriş yapılması hatların çökmesine neden oluyor. 




Etiketler; #ddos
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.