HSYK'dan ihraç edilen 55 Hakim ve Savcı hakkında gözaltı kararı

HSYK'nın ihraç ettiği 202 hakim ve savcıdan, 55'i hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Emniyet ekipleri düzenlediği operasyon ile 26 Hakim ve Savcıyı gözaltına aldı. Geriye kalan 29 Hakim ve Savcının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

HSYK'dan ihraç edilen 55 Hakim ve Savcı hakkında gözaltı kararı
18 Mart 2017 Cumartesi 11:50

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 202 Hakim ve Savcıyı meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcı hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi. Emniyet birimleri, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 55 hakim ve savcıdan 26'sı yakalandı. Geriye kalan 29 Hakim ve Savcıyı arama çalışmaları sürüyor. Operasyon kapsamında şüpheli hakim ve savcıların ikametlerinde arama yapılıyor.

En Güncel Haber Kamu Saati.com Adresimizde. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.