Diyarbakır Sur'da yeniden sokağa çıkma yasağı

Diyabakır Sur İlçesi'nde yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçede toplam 15 mahallenin 6 mahallesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Sur'da yeniden sokağa çıkma yasağı
11 Aralık 2015 Cuma 15:26

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde dün sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından kısa bir süre sonra, tekrar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamu düzeninin sağlanması, hendeklerin kapatılması ve bomba düzeneklerinin imhası çalışmaları gereğince 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00'dan itibaren Sur İlçesi'nin toplam 15 mahallesinin 6 mahallesinde, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama;

'' İlçemiz sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.

Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Sur içinde bulunan toplam 15 mahallemizin 6’sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) ve Gazi caddesinde 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve mal güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. ''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.