Başkentte "Huzur Operasyonu"

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı bin 650 polisten oluşan 184 ekibin katılımıyla düzenlenen "huzur operasyonu"nda, bazı suçlardan aranan 22 kişi yakalandı.

Başkentte "Huzur Operasyonu"
24 Eylül 2016 Cumartesi 17:19

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı bin 650 polisten oluşan 184 ekibin katılımıyla gerçekleştirilen "huzur operasyonu"nda, bazı suçlardan aranan 22 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, muhtemel olayları önleyebilmek, işledikleri suçlar nedeniyle aranan kişileri yakalamak ve halkın güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla Çankaya, Altındağ, Mamak, Keçiören, Pursaklar, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde "huzur operasyonu" düzenledi. Operasyonda 184 ekipte görevli bin 650 polis yer aldı.

Çankaya ve Altındağ'daki Sakarya, Mithatpaşa, Tunus, Tunalı Hilmi, Esat ve Çankırı caddeleri ile Adakale ve Bestekar sokaklarında umuma açık eğlence yerlerindeki kişilerin kimlik sorguları yapıldı. Bu kişilerin üzerleri ve araçlarında da aramalar gerçekleştirildi.

Ekipler ayrıca, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ve Ankara Garı'ndaki kişileri de kimlik sorgulaması ve üst aramasından geçirdi.

Diğer ilçelerin emniyet müdürlükleri de sorumluluk bölgelerinde denetimlerde bulundu.

Uygulamalarda, kimlik sorgulamasına tabi tutulan 11 bin 763 kişiden bazı suçlardan arandığı tespit edilen 22 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 13 kişiye de idari işlem uygulandı.

Kontrol edilen 372 umuma açık mekandan 19'unun sahipleri hakkında idari işlem yapıldı. Yol uygulamalarında ise sorgulanan bin 372 araçtan 21'i ile ilgili ceza kesildi.

Kişilerin üzerleri ve araçlarında yapılan aramalarda bir ruhsatsız silah, iki ruhsatsız av tüfeği, 8 kurusıkı tabanca, 25 dolu tüfek kartuşu ile 6 fişek ele geçirildi.

Ankara Valisi Ercan Topaca ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, "huzur operasyonu" kapsamında Kızılay'daki uygulamaları denetledi. Topaca, bu asayiş uygulamasının özel bir nedeni olmadığını söyledi.

Çalışmanın, halkın güvenliğini sağlamak ve özellikle geceleri açık olan iş yerlerinin bulunduğu bölgelerde kamu düzenini bozacak faaliyetleri engellemek amacıyla planlandığını belirten Topaca, vatandaşların bu tür uygulamalardan endişe duymalarına gerek olmadığını dile getirdi.

Topaca, çalışmalar sırasında gösterdikleri anlayıştan dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.