Ankara’da asayiş operasyonu

Ankara'da 327 polis ve 310 jandarmanın katıldığı operasyonda aranan 42 kişi ile 347 dilenci yakalandı.

Ankara’da asayiş operasyonu
06 Mayıs 2017 Cumartesi 13:52

Ankara'da, uyuşturucu ve dilencilerle mücadele kapsamında, 327 polis ve 310 jandarmanın katıldığı operasyonda aranan 42 kişi ile 347 dilenci yakalandı.

Ankara Valisi Ercan Topaca saat 24.00’te Ulus Meydanı’nda Atatürk Heykeli önünde, Ankara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar ve Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile birlikte, asayiş operasyona ilişkin, basına açıklamalarda bulundu. 

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinasyonunda, özel harekat, asayiş, çevik kuvvet, organize suçlarla mücadele, kaçakçılık ve mali şube, jandarma ve zabıta ekiplerinin katılımıyla asayiş, uyuşturucu ve dilenci operasyonu yapıldığını söyleyen Topaca, “Operasyona 327 polis ve 310 jandarma olmak üzere toplam 637 personelimiz katıldı. Operasyonda; aranan 42 kişi yakalandı. 81'i Suriyeli, 50'si Iraklı 347 dilenci hakkında idari işlem yapıldı. Bu aramalarda ruhsatsız iki tabanca ve iki av tüfeği ele geçirildi. 15 eğlence mekanının sorumlularına da bazı nedenlerle para cezası kesildi.” dedi.

Topaca, dün sabah başlatılan operasyonların sürdüğünü belirterek, uyuşturucu ve dilencilerle mücadelenin çok kapsamlı bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadele konusunu devlet olarak çok önemsediklerini dile getiren Topaca, "Uyuşturucu satışı ve kullanımı kamu düzenini etkileyen olumsuz faaliyetlerin başında geliyor. Gençleri zehirlemeye yönelik faaliyetlere devlet olarak göz açtırmayacağız." dedi.

Yabancı uyruklu dilencilerden bazılarını tedbir amaçlı olarak Adana Düziçi Kampı'na gönderdikleri bilgisini veren Topaca, "Ayrıca umuma açık eğlence mekanlarında da hijyen kontrolü yapıyoruz. Bu kapsamda 15 eğlence mekanına çeşitli suçlardan adli ve idari işlem yapıldı." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.