Anadolu Üniversitesi'nde Bylock operasyonu: 30 gözaltı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu sonrasında 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların içerisinde 3'ü Prof, 3 doçent ve 15 araştırma görevlisi bulunuyor. Zanlılardan 22'sinin örgütün şifreli yazışma programı Bylock kullandığı tespit edildi.

Anadolu Üniversitesi'nde Bylock operasyonu: 30 gözaltı
14 Mart 2017 Salı 11:00

Fethullahçı Terör Örgütü'ne  (FETÖ) yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Eşkişehir merkezili 5 farklı ilde yürütülen operasyonlar kapsamında Anadolu Üniversitesi'nde 30 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında AÜ'de görev yapan 3'ü profesör, 3'ü doçent, 6'sı yardımcı doçent, 15'i araştırma görevlisi ve 3'ü bilgisayar işletmeni 30 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 30 şüpheliden 22'si Örgütün şifreli yazışma programı "Bylock" kullandığı tespit edilen zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

Şüpheliler arasında FETÖ'nün "AÜ akademisyenler sorumlusu" olarak değerlendirilen bir kişi ile şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan 22 kişinin bulunduğu öğrenildi. AÜ'de görevli akademik personele yönelik 18 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 26 zanlıdan 20'si tutuklanmıştı.


Etiketler; #fetö #bylock
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.