3 ilçede toplam 105 terörist öldürüldü

Genel Kurmay Başkanlığı terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda 105 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

3 ilçede toplam 105 terörist öldürüldü
21 Aralık 2015 Pazartesi 21:52

Genelkurmay Başkanlığı terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda 105 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonlarda toplam 9 teröristin öldürüldüğünü belirtirken, ilçede toplam 89 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca Silopi ilçesinde de 9 teröristin etkisiz hale getirildiği, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise toplam 7 teröristin öldürüldüğü ifade edildi.

Genelkurmay operasyonlarda çok sayıda muhimmat ele geçirdiğini ve 3 ilçede bu zamana kadar 105 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, 9 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 89'dur.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonda; 2 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 9'dur. 3 adet El Yapımı Patlayıcı ve tuzaklı dokuz piknik tüpü, iki adet gece görüş gözlüğü, bir adet otomatik av tüfeği, bir adet el bombası, bir adet akü, bir adet roket sevk fişeği, bir adet fotoğraf makinası, dört adet diz üstü bilgisayar, iki adet telefon ve 10 adet CD bulunmuştur.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, 1 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'dir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.