Prof. Dr. Recep Yumrutaş rektör adaylığını açıkladı

Gaziantep Üniversitesi’nde Haziran ayında gerçekleştirilecek rektörlük seçimlerinde, Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Yumrutaş da rektör adayı olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Recep Yumrutaş rektör adaylığını açıkladı
04 Nisan 2016 Pazartesi 12:32

Gaziantep Üniversitesi rektörlük seçimleri Haziran ayında gerçekleştirilecek. Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Yumrutaş da rektör adayı olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Recep Yumrutaş rektör adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, rektör olarak atandığı takdirde; adil, şeffaf, ehliyet ve liyakati ön planda tutan, problem odaklı değil insan ve çözüm odaklı bir idareci olacağını ifade etti. Yumrutaş, "34 yılımı geçirdiğim Gaziantep Üniversitesine, siz değerli öğretim üyelerinin teşviki ile üniversitemizi daha ileriye götürebileceğime inanarak, rektörlük seçimlerinde aday olmaya karar verdim. Rektör olarak atandığım takdirde; adil, şeffaf, ehliyet ve liyakati ön planda tutan, problem odaklı değil insan ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışının üniversitemize hâkim olması için çalışacağıma söz veriyorum." dedi.

Ekibimle Birlikte Koşacağım

Prof. Dr. Recep Yumrutaş açıklamasında, "Siz değerli öğretim üyelerinin teveccühüyle ve uygun görülüp atandığım takdirde; eğitim ve öğretimin yanında bilimsel ve teknolojik çalışmalara öncelik vereceğimi, bu hususta ekibimle birlikte koşacağımı, koşturacağımı ve enerjimi araştırma ve geliştirme işlerine harcayacağımı, üniversitemiz ve ülkemiz menfaatine olan ve halen devam eden projeleri devam ettireceğimi ifade etmek isterim. İdari ve akademik çalışmaları birlikte yürüterek üniversitemizin bilimsel çalışma ve teknoloji geliştirme düzeyi ile girişimcilik indeksini yukarılara çıkarma hedefimizin olduğunu belirtmek isterim. Üniversitemizde yapılacak bilimsel çalışmaların desteklenerek, Ülkemizin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yapmamız gerektiğine inanıyorum. 

Güven Ortamını Tesis Edeceğim

Bu durumda hem çalışanımız, hem üniversitemiz, hem şehrimiz, dolayısı ile ülkemiz ve ülkemiz insanı kazanacaktır. Üniversitemizde disiplinler arası oluşturulacak proje grupları ile geliştirilecek ürünlerden elde edilecek gelirler mevzuatın öngördüğü en yüksek oranda öğretim elemanına aktarılacaktır. Birimlerimizde güven ortamını ve hoşgörü iklimini oluşturarak, birbirimize saygı duyarak ve de ön yargılarımızı aşarak üniversitemizin özlem duyduğu hedeflere ulaşması için hep birlikte gayret göstereceğiz. Görevde bulunduğum sürece öğretim üyelerimizin araştırma ve geliştirmeye dönük taleplerini bürokratik engeller çıkarmadan, karşılaşılan problemlere mühendis bakış açısıyla yenilikçi ve kısa zamanda pratik çözüm üreten bir rektör olacağım. 

Tüm Enerjimi Üniversitemiz ve Milletimiz İçin Harcayacağım 

İdari ve akademik bütün çalışanların hizmetinde olacağız. Bütün enerjimi; personelimizin, üniversitemizin ve milletimizin menfaatlerine harcayacağıma, omuzlarımıza yüklenecek emaneti sorumluluk bilinciyle daha iyi konumlara taşıyacağıma söz veriyorum. Öğrenciliğimle birlikte 34 yıl emek verdiğim Gaziantep Üniversitesinde edindiğim bilgi birikimimi ve deneyimimi mensubu bulunduğum üniversitemizdeki öğretim elemanlarımızın çalışmaları için her türlü maddi ve manevi desteğin verilmesinde, motive edilmesinde kullanacağımı ifade etmek isterim. Üniversitemiz, Şehrimiz ve Ülkemiz için bilim insanlarımızca yapılacak bilimsel çalışmaların alt yapısının oluşturulması ve gereken desteğin verilmesi ile özgün ve değerli çalışmaların ortaya çıkacağına inanıyorum. Özverili bu çalışmalar desteklendiği takdirde Üniversitemizde bir sinerji oluşacaktır. Disiplinler arası oluşturulacak proje ekipleri ile bilimsel ve teknolojik araştırmalar sonucunda insanımızın ve Ülkemizin ihtiyacı olan teknolojik ürünlerin geliştirileceği ve ortaya çıkarılacağını düşünüyorum. 

Herkesin Rektörü Olacağım

Bu durumda üniversitemiz ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarını kanıtlayarak şehrimizde, bölgemizde ve uluslararası düzeyde bir marka haline gelecektir. Rektörlüğü; öğrencilerimize, personelimize, üniversitemize, ülkemize ve milletimize daha iyi hizmet edebilmek için bir araç olarak gördüğümü belirtmek isterim. Bu vesile ile “Herkesin Rektörü” olacağıma söz veriyor, rektörlük seçimlerinde siz değerli öğretim üyelerinin desteğini bekliyor, sonucun üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olması dileğiyle saygılar sunuyorum” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Recep YUMRUTAŞ Kimdir?

1988 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak Makina Mühendisi oldu. 1989 yılında Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisansımı tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. 1998 yılında ise hem Gaziantep Üniversitesi hem de Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimlerinde doktora çalışmalarını tamamladı. 1998 yılında Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna, 2000 yılında ise Makine Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2009 yılı Haziran ayında Doçent oldu. 2015 yılı Nisan ayında ise Makine Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandı. 

TÜBİTAK 1001, TÜBİTAK 1002, TÜBİTAK-TEYDEB, Gaziantep Üniversitesi BAP, KOSGEB proje çalışmalarında proje yürütücüsü, yürütücü yardımcısı, araştırmacı ve danışman olarak görev yaptı. Çok sayıda TUBİTAK 1001 projelerinde panelist ve dış hakem olarak, TÜBİTAK-TEYDEB, Sanayi Bakanlığının TEKNO GİRİŞİM ve SAN-TEZ projelerinde hakem ve izleyici olarak görev aldı. Hakemliğini/izleyiciliğini yaptığı TEYDEB projelerini sunan firmalardan bazıları şunlardır; VESTEL (Manisa), INDESİT-ARİSTON (Manisa), BOSCH (Manisa), ARÇELİK (İstanbul), FRİTERM (İstanbul), KONVEYÖR (İstanbul), MEKANO (İstanbul), ZED (İstanbul), ÖZTİRYAKİLER (İstanbul), TEKSİS (Ankara), BARMAK (Bursa), DORUK (Eskişehir) ve SER (Kayseri).  Çok sayıda TÜBİTAK-TEYDEB projeleri ile Sanayi Bakanlığı Yatırım Destek Projesi, Horizon2020 projeleri hazırladı ve bu projeler desteklendikten sonra danışman olarak çalıştı. 

Güneş enerjisi teknolojileri, güneş enerjisinin depolanması, depolanan güneş enerjisinin konut ısıtılmasında kullanılması, parabolik güneş kollektörlerinin endüstride kullanılması, toprak kaynaklı ısı pompası ile ısıtma ve soğutma sistemleri, soğutma makinaları, ısıl yalıtım özellikleri yüksek olan inşaat malzemelerinin geliştirilmesi, ısıtma ve soğutma sistemlerinin matematiksel modellenmesi, atık yağlar ve lastiklerden benzin ve motorin elde edilmesi, bu yakıtların motor performansına etkilerinin incelenmesi, yakıtların kükürtten arındırılması konularında; uluslararası prestijli (SCI) dergilerde yayınlanmış 30 adet, uluslararası konferans bildirileri 36 adet, ulusal konferans bildirileri 24 adet olmak üzere toplam 90 yayını bulunmaktadır. Yaptığı bu araştırma çalışmaları ve yayınlarıma 760 kez atıf almıştır. Bu eserlerinde yapılan atıf sonucunda h-indeksim 16, i10 indeksim ise 20 olarak görülmektedir. 21 farklı uluslararası (SCI) dergilerde ve 5 farklı ulusal dergilerde çok sayıda hakemlik yaptı. Bunun yanında araştırma çalışmaları olarak 7 doktora (5’i tamamlanmış, 2’si devam eden), 10 yüksek lisans (8’i tamamlanmış 2’si devam eden) yerli ve yabancı öğrencileri mezun ederek akademik hayata kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet - 8 yıl önce
Hocamı tanıyorum.vatansever karakterli hiç bir yamuğu olmayan birisi inşAllah seçilir makamında ziyaret ederiz.