Hacettepe Üniversitesi'nin yeni rektörü kim olacak?

Hacettepe Üniversitesi rektörlük seçimleri 19 Aralık'ta yapılmış ve listeler YÖK'e gönderilmişti. Peki en çok oyu hangi rektör aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi adayı Hacettepe Üniversitesi rektörlüğüne adayacak?

Hacettepe Üniversitesi'nin yeni rektörü kim olacak?
08 Ocak 2016 Cuma 21:58

Hacettepe Üniversitesi'nde 19 Aralık 2015 günü aday olan rektörler arasından seçim yapılmış ve en yüksek oy alan aday belirnemişti. Yapılan seçimde en yüksek oyu alan aday Prof. Dr. Haluk Özen oldu.

Gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Haluk Özen 688 oy alarak en yakın rakibi mevcut rektör Prof. Dr. Murat Tuncer'den 185 oy fazla aldu.

Hacettepe Üniversietsi Rektörlük Seçimi sonuçları

Prof. Dr. Haluk Özen 688
Prof. Dr. Murat Tuncer 503
Prof. Dr. Uğur Erdener 176
Prof. Dr. Muzaffer Eroğlu 69
Prof. Dr. Cemil Cem Denk 37
Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu 31
Prof. Dr. Enver Atalar 28
Prof. Dr. Hakan Göker 23
Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici 18 oy

Sıra YÖK'te

Kurallar gereği seçilen rektörlerden 6 tanesinin ismi YÖK'e gidecek. YÖK ise bu 6 isimden 3'üni seçecek ve Cumhurbaşkanı'na sunacak. Cumhurbaşkanı da 3 isimden birini rektör olarak atayacak. Önümüzdeki günlerde açıklanacak sonuçlar içerisinde Prof. Dr. Haluk Özen'in Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne kesin gözüyle bakılıyor.

Saraya gidecek isimler şöyle: Prof. Dr. Haluk Özen, Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Uğur Erdener, Prof. Dr. Muzaffer Eroğlu, Prof. Dr. Cemil Cem Denk, Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu.

Öte yandan iddialara göre hükümete yakınlığıyla bilinen bir gazete, Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçimlerinde birinci olan ve ismi YÖK’e gönderilen Prof. Haluk Özen’in masada alkol bulunan bir fotoğrafı paylaşarak "uygunsuz fotoğrafları var" şeklinde yayın yaptı. Yine aynı gazete Haluk Özen'in Gezi olayları döneminde dönemin Başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiğini Gezi eylemlerine isyan çağrısı yaptığı iddia edildi.

Gazeteye göre, listede yer alan Özen'in Gezi olayları sırasında “Biz aşağıda imzası olan Hacettepe Üniversitesi öğretim elemanları, en temel demokratik hak ve özgürlükleri şiddet kullanarak engellemeye yönelik iktidar anlayışının ülkemizde yaygınlaştırılmasına kararlılıkla karşı çıkıyoruz. Bu şiddete dayalı anlayış ve uygulamalar karşısında, ülkemizin her yanında, başta gençler ve kadınlar olmak üzere, temel insan haklarına sahip çıkan halkımızın ayağa kalkmasını destekliyoruz" şeklindeki metne de imza attığını yazdı.

Hacettepe Üniversitesi ve tüm üniversite camiası atanacak rektörü merakla bekliyor.

Prof. Dr. Haluk Özen Kimdir?


1954 Ankara doğumlu olan Haluk Özen, ilk ve orta öğrenimini Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji'nde tamamladı. 1971 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp eğitimine başlayan Özen, 1977 yılında bu bölümden mezun oldu. Aynı yıl aynı fakültede Üroloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlayan Özen 1981 yılında uzmanlığını tamamlayarak Üroloji Uzmanı unvanını aldı.

Akademik hayatı boyunca dekan yardımcılığından senato üyeliğine kadar birçok görevde bulunan Haluk Özen, evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Bence yanlış aday seçmişsiniz kesinlikle olamaz
Avatar
ahmet tekmen - 8 yıl önce
murat tuncer mi doğru aday sizce oda şu ana kadar ne kadar paralelci varsa ünüversiteye doldurdu ve seçime kadarda hiç sesi çıkmıyordu sonradan ne olduysa ftö terör örgütüdür demeye başladı ve teknokentte olan yolsuzluklara ne diyeceksiniz biraz samimi olalım ltf
Avatar
serhat alçı - 8 yıl önce
nurat tuncer de paralele hizmet etti şu ana kadar
kadrolar hep paralelci doldurdu çıkan yolsuzluk haberlerşide cabası cumhurbaşkanımızı kimse kandıramaz
Avatar
Seren - 8 yıl önce
Siz Erdoğan'ın tarafsız olacağını mı düşünüyorsunuz?
Avatar
sedat öztürk - 8 yıl önce
bence en doğru aday geçen seçimde hakkı yenmiş olan uğur erdener hoca ne paraleleci nede gezici
Avatar
talıp - 8 yıl önce
evet bu aday sayıncumhurbaskanımıza ters bır aday bence murat tuncer le yola devam edılmelı...
Misafir Avatar
Seren - 8 yıl önce @talıp
Kesinlikle yanlış bir aday olur.
Avatar
Murat - 8 yıl önce
Kim gelirse gelsin Hacettepe gibi bir üniversitede rektör olmak çok keyiflidir.
Avatar
ali - 8 yıl önce
önceki dönemler de görev yapmış olan SAYIN UĞUR ERDENER bence hak ettiği gibi bu dönemde de tekrar seçilmesini diliyorum tek doğru aday kendisi bence