Devleti suçlayan bildiriye imza veren 30 İTÜ'lü akademisyene soruşturma

Barış İçin Akademisyenlerin "Bu şuça ortak olmayacağız" bildirisine imzalarını veren 30 öğretim görevlisine, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetimi soruşturma açtı.

Devleti suçlayan bildiriye imza veren 30 İTÜ'lü akademisyene soruşturma
10 Şubat 2016 Çarşamba 15:40

Devleti suçlayan ve terör örgütü PKK ile ilgili hiçbir yazı bulunmuyan  "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı skandal bildiriye imza atan İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bulunan 30 öğretim görevlisi hakkında İTÜ yönetimi tarafından soruşturma açıldı.  

İTÜ yönetimi tarafından 30 akademisyene tebligat gönderildi. Tebligatta, bir grup öğretim elemanının imzaladığı skandal bildiride, "devletimizin, ülkemizde sürmekte olan teröre karşı mücadelesini katliam ve kıyım olarak nitelendirdiği, üniversitemiz kadrolarında bulunan ve mezkûr bildiriyi imzalayan personel hakkında gerekli işlemin başlatılması ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na bilgi verilmesi istenmektedir." ifadeleri yer aldı. 

Devleti katliam yapmakla suçlayan skandal bildiriye imza atanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert ifadeler kullanmıştı. Devletin doğuda yürüttüğü terörle mücadeleyi kıyım olarak nitelendiren bildiriye imza atan akademisyenler hakkında soruşturmalar açılmıştı. En son Nişantaşı Üniversitesi'nde bildiriye imza atan 6 akademisyenin sözleşmesi fesh edilmişti. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.