Ankara Üniversitesi'nin yeni rektörü kim olacak?

Ankara Üniversitesi'nde rektörlük seçimi heyecanı yaşandı. 12 Temmuz 2016 Salı günü Ankara Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçim sonuçları açıklandı. Peki Ankara Üniversitesi'nin yeni rektörü kim olacak? Aylardır devam eden rektörlük seçim sürecinde sona gelindi. Peki Ankara Üniversitesi rektör adayları kimler?

Ankara Üniversitesi'nin yeni rektörü kim olacak?
13 Temmuz 2016 Çarşamba 09:48

Ankara Üniversitesi'nin yeni rektörü kim olacak? Türkiye genelinde 20 üniversitede bugün rektörlük seçimi heyecanı yaşanıyor. Ankara Üniversitesi de rektörlük seçimi heyecanı yaşanan üniversitelerden bir tanesi. 

Aylardır devam eden seçim hazırlık sürecinin ardından 12 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Üniversitesi öğretim görevlileri rektörlerini seçmek üzere bir araya geliyor.  Rektörlük seçimleri genel esaslarında belirtildiği şekilde oy kullanacak herkes kendine verilen imzalı pusulaya desteklediği rektörün adını ve soyadını yazacak. 

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NİN YENİ REKTÖRÜ

Birçok ismin tartışmalı olarak konuşulduğu Ankara Üniversitesi rektörlük seçimlerinde çok güçlü adaylar bulunuyor. Prof. Dr. Onur Özsoy, Prof. Dr. Mehmet Birey, Prof. Dr. Ahmet Çolak ve Erkan İbiş, rektörlük seçimlerinde adı sıkça geçen isimlerden bazıları. 

12 Temmuz 2016 günü 09.30 ile 16.30 saatleri arasında yapılacak rektörlük seçimlerinde öğretim üyelerinin en az yarısının olmaması halinde rektörlük seçimi 14 Temmuz 2016'ya ertelenecek.

Ankara Üniversitesi Rektörlük seçim sonuçları belirlendi


Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde yapılan rektörlük seçim sonuçları belirlendi. Yapılan oylamada mevcut rektör Prof. Dr. Erkan İbiş en yüksek oyu alan rektör adayı oldu. Ankara Üniversitesi'nin rektörlük seçim sonuçlarıyla ilgili açıklaması şu şekilde;

"Üniversitemizde rektör adaylarının belirlenmesine ilişkin seçimler, 12 Temmuz 2016 Salı günü, 09.30-16.30 saatleri arasında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda yapılmıştır.

Seçimde 1903 öğretim üyesi seçmenden 1696’sı oy kullanmıştır. Kullanılan 1696 oyun 1658 adeti geçerli olup, dağılımı aşağıdaki gibidir.

1    Prof. Dr. Erkan İBİŞ    891
2    Prof. Dr. Kayhan Çetin ATASOY    467
3    Prof. Dr. Mehmet BİREY    145
4    Prof. Dr. Ahmet ÇOLAK    134
5    Prof. Dr. Onur ÖZSOY    19
6    Prof. Dr. Akın KAYA    1
7    Prof. Dr. Bahadır BOYACIOĞLU    1

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.