15 kurum ve 500 memur yer değiştirecek!

Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya, Şırnak il merkezinin Cizre'ye taşınmasıyla ilgili kararın geçen hafta güvenlik zirvesinde verildiği ortaya çıktı. Taşınma ve yeni altyapının oluşturulmasıyla en az 15 kurum ve 500 memur yer değiştirecek.

15 kurum ve 500 memur yer değiştirecek!
20 Ocak 2016 Çarşamba 10:53

İki kent yeniden inşa edilecek

Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya, Şırnak il merkezinin Cizre'ye taşınmasıyla ilgili kararın geçen hafta güvenlik zirvesinde verildiği ortaya çıktı. Taşınma ve yeni altyapının oluşturulması için kurumlara 90 günlük süre tanınıyor. En az 15 kurum ve 500 memur yer değiştirecek.

Yasal düzenleme yolda

Taşınma için yasal düzenleme gerekiyor. İçişleri Bakanlığı'nın hazırlayacağı düzenleme tasarı olarak Meclis'e sunulacak. Yeni il yasasıyla düzenleme yapılırken, kamu kurum ve kuruluşlarının taşınması ve yeni altyapının oluşturulması için kurumlara 90 günlük süre tanınıyor. Taşınma, valilikler başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürlüklerinin yeni merkezlere kaydırılması anlamına geliyor. Bu durumda 15 kurumun ve 500'den fazla memurun yer değiştirmesi gerekecek.

Taşınacak kurumlar

Plan hayata geçtiğinde İl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Defterdarlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Aile ve Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve son olarak İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün taşınması gerekiyor.

Süreç nasıl işleyecek

Terör Master Planı'nda, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde örgütlü olan bakanlıkların her birine görev ve sorumluluklar veriliyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un koordinasyonunda yürütülecek çalışmada, ilgili bakanlıklar sorunların çözümü için kendi planlarını hazırlayacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sivil vatandaşların ihtiyacı olan sosyal yardımlarla ilgili plan yapacak. Tarım il müdürlükleri, üreticilerin kayıplarının giderilmesiyle ilgili adım atacak. Milli Eğitim İl Müdürlükleri, çocukların eğitim haklarının kesintiye uğramaması için çalışacak. Tüm bu çalışmalar, Kurtulmuş'un bakanlığının koordinasyonunda hayata geçirilerek, tek bir plan olarak uygulanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.