Komiser Yardımcılığı Sınavı sonuçları açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığınca üniversite mezunu adaylar arasından, 2000 komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı için başvuranlardan giriş şartlarını taşıyan 9.803 kişinin sınav sonuçları açıklandı.

Komiser Yardımcılığı Sınavı sonuçları açıklandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca üniversite mezunu adaylar arasından, 200 kadın ve 1800 erkek olmak üzere toplam 2000 komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı için başvuranlardan giriş şartlarını taşıyan 9.803 kişinin sınav sonuçları açıklandı.

                                        

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılanaçıklamaya göre, komiser yardımcısı yetiştirmek üzere üniversite mezunu adaylar arasından alınacak 200 kadın ve 1800 erkek olmak üzere toplam 2000 adayın alımı için başvuranlardan giriş şartlarını taşıyan 9.803 kişinin sınav sonuçları açıkladı.

Sınavlarda başarı sıralamasının, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldığı bildirildi. Polis Amirleri Eğitim Merkezine (PAEM) alınacak komiser yardımcısı adayları sayısına göre sınavda başarılı olan asil aday ve ilgili mevzuat uyarınca kadronun yüzde 30’u oranında yedek aday belirlendi.

Asil kazanan adayların Polis Amirleri Eğitimi Merkezine geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine, puan sırasına göre yedek adayların çağrılacağı açıklandı.

Adaylar sınav sonuçlarını, Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve parolasını girerek öğrenebilecekler.

İnternet sitesinden yapılan açıklamanın, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri uyarınca tebliğ niteliğinde olduğu, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama yapılmayacağı ve adayların kendilerine yazılı tebligat gönderilmeyeceği belirtildi.

Asil olarak başarılı olan adayların en geç 18 Ekim 2015 günü saat 20:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Ankara/Gölbaşı yerleşkesinde hazır bulunmaları gerektiği söylendi.

Sınavlarda başarılı olan adaylara, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde 10 ay süreyle Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde (PAEM) polis amirliği eğitimi verileceği bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.