HSYK'dan ihraç edilen Hakim ve Savcıların İsim Listesi

HSYK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. FETÖ üyeliği nedeniyle meslekten ihraç edilen 227 hakim ve savcının isimleri ve neden ihraç edildikleri ile ilgili karar, 21 Şubat Resmi Gazete'de yani bugünkü sayısında yerini aldı.

HSYK'dan ihraç edilen Hakim ve Savcıların İsim Listesi
21 Şubat 2017 Salı 09:30

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup olduğu gerekçesiyle 227 Hakim ve Savcıyı görevden ihraç etti. Meslekten atılan 227 hakim ve savcının isimleri, 21 Şubat 2017 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.  Görevden ihraç edilen hakim ve savcılar ile ilgili kararı detaylı bir şekilde anlatan HSYK kararında ihraç edilen 227 Hakim ve savcının isimleri yer aldı.

HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz önceden KHK ile ihraç edilen 200 hakim ve savcı hakkında ise yapılan incelemeler sonucu göreve iade kararı aldıklarını ifade etti.
 
7 ilde soruşturması yürütülen Hakimler ve Savcılar olduğunu ve yapılan değerlendirmelerin HSYK'ya iletildiğini belirten Yılmaz, "Genel Kurul'da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yargıyı tekrar çeteden arındırmak ve güvenilir bir yapıya kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

İhraç Edilen Hakim ve Savcıların İsimleri

21 Şubat 2017 Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanan ve HSYK tarafından meslekten atılan 227 Hakim ve Savcının isimlerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Listeyi görüntülemek için TIKLAYINIZ


En güncel bilgilerden Haberdar olmak mı İstiyorsunuz. Kamu Saati Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek, anında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Kamu Saati Uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamızı beğenmek için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamızı takip etmek için TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.