Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı başvuruları başladı - Sınavda çıkacak konular

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı başvuruları başladı. Peki 2016 görevde yükselme sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınav ücreti ve sınavda çıkacak konular ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı başvuruları başladı - Sınavda çıkacak konular
24 Ağustos 2016 Çarşamba 14:45

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Başvuruları bugün itibariyle başladı. 2 oturum şeklinde yapılacak görevde yükselme Başvuruları ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden geldi. Görevde Yükselme sınavı başvurularının 24 Ağustos-2 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. Adayların sınav başvurusu sonrasında sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. Aşağıdaki bağlantıdan Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı başvurusunu yapabilirsiniz.


Sınav Ücreti ne kadar?

2 oturum şeklinde gerçekleşecek görevde yükselme sınavına katılacak adayların belirlenen bankalara 80 TL yatırması gerekecek. Adalet Bakanlığı sınav parasının yatırılacağı bankaları açıkladı. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal TahsilatProgramı” aracılığı ile 24 Ağustos 2016 ve 02 Eylül 2016 tarihleri arasında yatıracaklar ve başvurularını www.meb.gov.tr adresinden yapacaklardır." açıklamasını yaptı.

Görevde Yükselme sınavı ne zaman yapılacak?

Adalet bakanlığı Görevde Yükselme Sınavının 9 Ekim 2016 Pazar Günü Ankara'da yapılacağı Adalet Bakanlığı tarafından önceden duyuruldu. Sınav saat 10.00'da yapılacak. Adaylar sınav ile ilgili giriş belgelerini 3 Ekim 2016 tarihinden itibaren edinebilecekler.

Sınavda Çıkacak Konular

100 sorunun sorulacağı ve 110 dakika sürecek sınavda adaylar çoktan seçmeli olarak sorulara yanıt verecek. Görevde yükselme sınavında sorulacak sorulara ait ders konu başlıkları aşağıdaki gibidir:

- Alan bilgisi- (60 soru),
- T.C. Anayasası (Genel Esaslar, Temel Hak ve Ödevler, Devletin Temel Organları)- (10 soru),
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ulusal Güvenlik- (5 soru),
- Devlet Teşkilatı ile İlgili Mevzuat- (5 soru),
- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve İlgili Mevzuat- (5 soru),
- Türkçe Dil Bilgisi ve Yazışma İle İlgili Kurallar- (5 soru),
- Etik Davranış İlkeleri- (5 soru),
- Halkla İlişkiler- (5 soru),

ADALET BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI I. OTURUM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ADALET BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI II. OTURUM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.