Adalet Bakanlığı 3 Bin Hakim ve Savcı alımı sayısını artırdı

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Hâkim ve Savcı Adaylığı Şube Müdürlüğü tarafından yapılan 28 Ekim tarihli duyuruda daha önce 700 olan avukatlık mesleğinden başvuru yapacak alım sayısını bin 500'e çıkarttı. İşte detaylar ve başvuru tarihleri.

Adalet Bakanlığı 3 Bin Hakim ve Savcı alımı sayısını artırdı
28 Ekim 2016 Cuma 16:47

Adalet Bakanlığı tarafından 24 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan 3 bin hakim, savcı ve avukat alımı kapsamında yazılı sınav yapılacağını duyurmuştu. Bakanlık avukatlık branşından başvuru yapacak olanlar için daha önce 700 olan alım sayısını bin 500'e çıkarttı. Adli yargı Hakim ve Savcı adaylığı sınavı sonucu 3 bin 800 personel alınacak.

2 Temmuz 2016 tarihli ilan sonrasında bugün yapılan ek duyuru ile alım sayısı avukatlık mesleğinden başvurular için 700'den bin 500'e çıkartılarak başvuruların tekrar alınacağı tarih belli oldu. Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı, İdari Yargı Hâkim Adaylığı, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı İle Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavları için  14 Kasım-17 Kasım 2016 tarihleri arasında tekrar başvuru yapılabilecek.

2 Temmuz'daki ilan sonrasında 9 Eylül'de ilanda yapılan değişikliklerle ilgili olarak tüm açıklamalara yer verilmişti. Bu kapsamda 2 bin adli yargı hakim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, bin 500 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı ve 100 avukatlık mesleğinden ise idari yargı hakim adayı alacak.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.